Om Jakobsbergsgatan 24

Mitt i det dynamiska kvarteret MOOD District ligger Jakobsbergsgatan 24 - en ståtlig kontorsfastighet med anor från sekelskiftet som vi nu håller på att förvandla till en av Stockholm citys mest attraktiva kontorsfastigheter.

Nu bygger vi vidare på ett kulturarv

Sedan 2023 pågår ombyggnation av Jakobsbergsgatan 24. AMF Fastigheter uppdatera huset till en modern, hållbar och flexibel kontorsfastighet – anpassad för att möta vår tids behov och kontorstrender.

I utvecklingen är vårt fokus att bygga upp för framtiden, snarare än att riva ner historien. Målet är att bevara ett kulturarv, samtidigt som vi säkerställer att insidan blir en modern och hållbar arbetsplats för många framtida generationer. För att lyckas med det låter vi det anrika huset stå i centrum. Fram växer nu en modern och flexibel kontorsfastighet med ytor för umgänge och utbyte av idéer, tankar och kontakter.

En anrik adress

Jakobsbergsgatan 24 ligger i MOOD District och består av 3 olika byggnader som under årens lopp har sammanlänkats till en stor kontorsfastighet med gemensam entré mitt i Stockholm city.

Den historiska byggnaden Televerkets hus uppfördes 1910–1912 för Kungliga Telegrafverket efter ritningar av arkitekten Aron Johansson. Byggnaden skyddas sedan 1993 som ett statligt byggnadsminne. Den är blåmärkt av Stadsmuseet i Stockholm och bedöms ha synnerligen höga kulturhistoriska värden.

Snabba fakta

  • Byggår 1905-1908, 1912 och 2002
  • Omfattar kvarteret mellan Regeringsgatan, Jakobsbergsgatan och Lästmakargatan
  • En mix av arbetsplatser, mötesplatser och handel
  • Cirka 13 500 kvadratmeter kontor med hög teknisk standard och flexibilitet
  • 1 500 kvadratmeter konferens och mötesyta
  • 1 fastighet, 3 byggnader, 2 innergårdar och 3 gator 

Några ord från arkitekten

Det här är ett jättespännande projekt. Huset har otroliga förutsättningar och det är fantastiskt att få vara med och plocka fram dem. Det rumsliga är så bra och byggnaden är så vacker i grunden, så det är ett tacksamt hus att göra om. Jag har verkligen längtat efter ett sådant här projekt – ett riktigt drömuppdrag för en arkitekt!

Jana Becker, Equator